Zamieszczone przez jagood
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez _Monika_a co do samego włosia macie jakieś preferencje? bo ja miałam jeden pędzelek, który po zetknięciu z wodą strasznie śmierdział
Naturalne wlosie, twardosc trzeba wyczuc
a co do skutkow zapachowych no coz...po zetknieciu z chemia i tak czuc chemia
a pedzelka po umyciu jakos nie wacham :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Andrzej Z., miałam nadzieję, że nie będzie skojarzeń, ale jednak :diabelski_usmiech
no nic :wink:
ale żeby to jeszcze chemią było czuć to bym zdzierżyła, ale jakoś tak śmierdzi niemiłosiernie... nie wiem czym
może silniejszej chemii muszę użyć, to nie będzie czuć tego czegoś :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _Monika_miałam nadzieję, że nie będzie skojarzeń, ale jednak :diabelski_usmiech
podejzewam ze to polaczenie wlosia z klejem i woda uwolnila odorek
raczej nic nie poradzisz,chyba ze nowy pedzelek
Komentarz
-
-
Guguś, nie wiem jaką macie myjkę (jakie ma maks ciśnienie) ale ja swoją z takiej odległości to mogę zedrzeć farbę z desek albo z kamienia - dość odważnie to wygląda
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Koledzy a co proponujecie do zabezpieczenia felg na zimę? Jakiś wosk na nie czy inne sa specyfiki żeby sól i inne chemie nie działały drażniąco na lakier?Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Koledzy a co proponujecie do zabezpieczenia felg na zimę? Jakiś wosk na nie czy inne sa specyfiki żeby sól i inne chemie nie działały drażniąco na lakier?
[ Dodano: Sro 01 Wrz, 10 22:35 ]
A tak na marginesie nie będziesz miał lekko z tymi felgami :PPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
A tak na marginesie nie będziesz miał lekko z tymi felgami :POpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112, bo ksztalt maja taki, ze kure... sie bedzie je czyscic - niewdzieczne sa jednym slowem do pielegnacji :twisted: ale ciesz sie, ze nie masz 20paru szprych :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiek^wro, no dlatego chcę je czymś zabezpieczyć przed zimą żeby ten syf sie tak nie czepiał...tylko nie chce mi sie teraz czytac 130 stron..Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Z racji iż wczoraj od piątku miałem ciężki dzień do dzisiaj rano %%% więc korzystając z okazji że dziś do samochodu się nie nadaję postanowiłem umyć auto i wypocić całe zło :mrgreen:
Zestaw koszt 200zł
[
Fotki po umyciu samochodu:
Przed nałożeniem preparatu do regeneracji lakieru SONAX
Po nałożeniu preparatu do regeneracji lakieru SONAX
W tej chwili został nałożony wosk i muszę odczekać 2h nim się jak ja to mówię zintegruje z lakierem :-D. Pozostało mi jeszcze nałożenie nabłyszczacza do wosku i jednocześnie go chroniąc.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
1. Mycie wstępne czyli spłukanie auta wodą i potem potraktowanie karoserii szamponem myłem szczotką a płukałem carsherem oraz przetarłem autko ściereczką z mikrofibry.
2. Po myciu zabrałem się za usuwanie z lakieru resztek owadów oraz małych kropek słomy i po usunięciu resztek obcych zabrudzeń w tych miejscach co czyściłem jeszcze raz przemyłem szamponem i spłukałem.
3. Po osuszeniu lakieru ściereczką z mikrofibry nałożyłem preparat regenerujący lakier gąbką która jest dołączona do zestawu podczas schnięcia preparatu resztki usunąłem ściereczką z mikrofibry która też jest w zestawie.
4. Nałożywszy regenerat zabrałem się za nałożenie wosku i jego wyschnięciu zabrałem się za spolerowanie ściereczką z mikrofibry.
5. Odczekałem 2h po nałożeniu wosku i zabrałem się za nałożenie preparatu który nabłyszcza wosk i jednocześnie zabezpiecza wosk.
Po nałożeniu preparatu nabłyszczającego i chroniącego wosk
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXOdczekałem 2h po nałożeniu wosku i zabrałem się za nałożenie preparatu który nabłyszcza wosk i jednocześnie zabezpiecza wosk.
To tak jak gdyby na głowę poza kaskiem nałożyć cos do ... ochrony tego kasku :shock:
No i dodatkowo nie bardzo rozumiem działania preparatu który ma ... nabłyszczać wosk ?? :shock: O co tu chodzi??
Połysk ma nadawać odzywka do lakieru lub inaczaj mówiąc politura. Wzmocnić ten połysk ma własnie wosk. Ale naprawde nie znam zadnych preparatów które miały by nadać połysk woskowi - o co z tym preparatem chodzi??Czarny Elegance
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.Big, moze ten filmik Ci odpowie przynajmniej w czesci na Twoje pytania
P.S.
Jak ktos mi mówi że auto mozna myś w myjni automatycznej, a potem pokazuje jak zadbać prawidłowo o lakier to już stawia to pod znakiem zapytania jego kompetencje. Jakoś nie bardzo rozumiem po co bawić sie w ten zestaw nano skoro takie same, a nawet lepsze bo lepszy połysk i gładkośc lakieru, wyniki uzyskuje sie za pomocą tradycyjnych kosmetyków dobrej klasy bez nano technologii 8) np. u mnie lakier umyty i przygotowany kosmetykami Meguiars, a nastepnie zabezpieczony Zymolem jest równie dobrze chroniony, tyle że posiada lepszy połysk i jest bardziej gładki.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXBig, przecież napisałem że ten preparat to 2w1 utwardza go i jednocześnie nabłyszcza
To tak jak gdyby napisac ze chcesz poperfumować perfumy. Wosk ma za zadanie zabezpieczyć wcześniej przygotowaną powierzchnię i poprawić jej ... połysk. Owszem w celu lepszego zabezpieczenia i poprawy połysku nakłada się czasem np. na wosk naturalny warstwę sealentu (czyli wosku sztucznego), ale w tym wypadku chodzi o jakiś inny "cudowny" preparat którego działania nie rozumiem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DecoJak tak dalej pójdzie to będzie niedługo nano-picie, nano-żarcie, nano-papier toaletowy itp.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Re: Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zamieszczone przez Big(...)
Linki do sklepów internetowych oferujących dobrej klasy kosmetyki do car-detailingu:
Meguiars - http://www.meguiars.pl/ 10% zniżki na dla OCP
(...)
Komentarz
-
Komentarz